Απόδραση από άερος...

Κινηματογραφική απόδραση χθες το απόγευμα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Δύο κρατούμενοι, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάη, δραπέτευσαν με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών. Δράστης της απόδρασης είναι- σύμφωνα με πληροφορίες- ο αδερφός του Βασίλη, Νίκος Παλαιοκώστας, ο οποίος ευθύνεται για πολλές ληστείες τραπεζών στην κεντρική Ελλάδα και καταζητείται από το 1990, ενώ θεωρείται από την Ιντερπόλ από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς. Ο Νίκος Παλαιοκώστας φέρεται να απείλησε με χειροβομβίδα τον πιλότο του ελικοπτέρου που είχε ενοικιάσει νωρίτερα εξαναγκάζοντας τον να προσγειωθεί στις φυλακές την ώρα του προαυλισμού. Το ελικόπτερο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δύο φυλακισμένοι προσγειώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού και οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτες, οι οποίες βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών παραμένουν άκαρπες παρά τα μπλόκα που έχει στήσει σε κομβικά σημεία η Αστυνομία.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτης Πανούρης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε μεταφερθεί πρόσφατα από την πρώτη πτέρυγα που κρατούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί, στην πέμπτη πτέρυγα των φυλακών, ενώ άφησε αιχμές κατά του συμβουλίου των φυλακών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές Κορυδαλλού, Ιωάννης Αναγνώστου, ερωτηθείς εάν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιου είδους απόδρασης, δήλωσε ότι οι φύλακες ενήργησαν σύμφωνα με τους κανονισμούς περί οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής και ένορκης διοικητικής εξέτασης για να αποκαλυφθούν οι συνθήκες της απόδρασης και να επιβληθούν κυρώσεις παρήγγειλαν ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας. Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την πληροφορία οι δραπέτες να κλείδωσαν τους φύλακες στο εσωτερικό του ιδρύματος..
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι Υπουργοί ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.
Ευθύνες
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος δήλωσε ότι η επιβίβαση σε ελικόπτερο από τον Αγιο Κοσμά είναι παράνομη, καθώς η περιοχή δεν έχει άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα - όπως είπε - να μη γίνεται έλεγχος επιβατών. Ευθύνες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στους αρμόδιους υπουργούς για το μη έλεγχο πτήσεων που πραγματοποιούν ελικόπτερα ιδιωτικών εταιρειών επέρριψε -μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3- ο εμπειρογνώμονας ελικοπτέρων και πιλότος Παντελής Φραγκούλης, κάνοντας λόγο για ολιγωρία, ελλιπή ασφάλεια πτήσεων και επισήμανε ανυπαρξία κανονισμών.
Πηγή: skai.gr