Με επιτυχία οι μεταμοσχεύσεις

Δώρο ζωής σε τρεις συνανθρώπους μας, έκανε ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μπραβους στη Μύκονο. Με επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο οι δύο μεταμοσχεύσεις οργάνων στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

 Ένας 34χρονος χρόνια διαβητικός από την Κοζάνη έλαβε το πάγκρεας και το νεφρό και μια 37χρονη από τον Έβρο έλαβε το ήπαρ.

Τη διαδικασία δωρεάς των οργάνων συντόνισε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και συμμετείχαν χειρουργικές ομάδες από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός Αθηνών, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθηγητής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης, επισημαίνει ότι η πράξη του πατέρα θα πρέπει να γίνει μάθημα προς την ελληνική κοινωνία, που σε μεγάλο βαθμό • δεν έχει αποδεχθεί ακόμα την ιδέα της δωρεάς οργάνων.

Στο μεταξύ, ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 30χρονου στον οποίο δόθηκε η καρδιά του νέου.

Μιλώντας σε εκπρόσωπους φορέων της Μύκονου, ο υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε μηχανισμούς μπράβων να λυμαίνονται το νησί και έθεσε προς συζήτηση τη θεσμοθέτηση ένστολης ιδιωτικής αστυνόμευσης με κανόνες, οι οποίοι θα ελέγχονται απόλυτα από την Πολιτεία.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Μυκόνου διοργανώνουν την Κυριακή στις 8 το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του νησιού, με αφορμή τον θάνατο του Αυστραλού.

Επισημαίνουν ότι έπρεπε να τους βρει φιλικούς και φιλόξενους και να επιστρέψει στην πατρίδα του ασφαλής.

Πηγή: skai.gr