Ακόμα μία δύσκολη ημέρα

Μάχη με τη φλόγες σε διάφορα μέτωπα ανά την επικράτεια έδωσαν για ακόμα μία φορά οι πυροσβέστες, με σοβαρότερη φωτιά αυτή στη Βαρυμπόμπη, που πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και έφτασε μέχρι το Κρυονέρι, απειλώντας τον οικισμό.

Αργά το βράδυ οι άνεμοι κόπασαν και έτσι η μεγάλη πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση, ενώ οι διάσπαρτες εστίες μέσα στον οικισμό αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκαν δύο πρόχειρα κτίσματα μέσα στη ρεματιά.

Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ. Αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους σε διάφορους σταθμούς, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όλα τα δρομολόγια των τρένων που έρχονται από βόρεια Ελλάδα φθάνουν μέχρι τον Άγιο Στέφανο και από' κει οι επιβάτες προωθούνται στον προορισμό τους με λεωφορεία.

src=/upload_files/Image/Grafika
Στην υπόλοιπη επικράτεια, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Άγιο Ισίδωρο Ρόδου και στη Σαλαμίνα, σε πευκόφυτη περιοχή στο Μπατσί.

Σε ύφεση η φωτιά στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έχει πλήξει τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Καλυδόνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στα μνημεία θα εκτιμηθούν αμέσως μόλις επιτραπεί η προσέγγιση και η αυτοψία.

Πολύ υψηλός είναι και την Πέμπτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αθήνα, Δυτική Αττική, Πειραιά, Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Ευβοίας, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Χανιά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Εμπρηστές. Σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας 60χρονος που κατηγορείτο για εμπρησμό από αμέλεια, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Άμμος, στη Ροδαυγή Άρτας στις 17 Ιουλίου.

Παράλληλα, ένας 61χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία για εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Ισίδωρος, στη Ρόδο.

Τέλος, στην περιοχή Αγία Σωτήρα, στα Βίλια, εθελοντές δασοπυροσβέστες συνέλαβαν και παρέδωσαν στις αρχές έναν Ιρανό, καθώς πάνω του βρήκαν στουπιά και μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.
Πηγή: skai.gr