Κλείσιμο

Σύλληψη αλλοδαπού στη Λάρισα

Λογαριασμούς Λαρισαίων που χρησιμοποιούσαν πιστωτικές κάρτες, είχε βάλει στο στόχαστρο νεαρός Ρουμάνος, ο οποίος είχε παγιδεύσει ΑΤΜ τράπεζας στο κέντρο της πόλης.

Ο 29χρονος είχε εγκαταστήσει μηχανήματα παρακολούθησης στο ΑΤΜ και έκανε σχετικές δοκιμές προκειμένου να δει αν αποδίδουν.

Όμως, η διευθύντρια της τράπεζας μέσω του βίντεο που είναι τοποθετημένο στα μηχανήματα ανάληψης, αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μετά από παρακολούθηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη. Σε έρευνα, που του έγινε, βρέθηκε να είναι κάτοχος τραπεζικής κάρτας στο όνομα του και τηλεφωνικής κάρτας εξωτερικού, και όπως διαπιστώθηκε, οι αριθμοί χρησιμοποιήθηκαν για την παγίδευση του ΑΤΜ.

Ο δράστης σε συνεργασία με άλλα μέλη σπείρας που χρησιμοποιούσε την ίδια μέθοδο, προχωρούσε σε υποκλοπή των μαγνητικών δεδομένων των πιστωτικών καρτών και των ΡΙΝ, και έπειτα, κατασκευάζοντας άλλες κάρτες-κλώνους, προχωρούσε σε αναλήψεις χρημάτων.

Ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί καλά καμουφλαρισμένος σε θήκη διαφημιστικών εντύπων, η οποία ήταν κολλημένη στο ΑΤΜ με ταινία διπλής όψεως, περιλάμβανε ένα καρταναγνώστη και ένα κινητό με κάμερα.
Πηγή: skai.gr