Πέθανε από μηνιγγίτιδα 13χρονος

Σοκ προκάλεσε το πρωί η είδηση πως 13χρονος μαθητής του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου είχε διακομιστεί από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, την Πέμπτη ο 13χρονος μαθητής της β‹ τάξης του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων Θωμάς Νάτσης, ένιωσε αδιαθεσία και εμφάνισε υψηλό πυρετό, με συνέπεια να ειδοποιηθεί άμεσα το συγγενικό του περιβάλλον να τον παραλάβει.
Οι γονείς χορήγησαν στο παιδί αντιπυρετικό, αλλά καθώς ο πυρετός δεν υποχωρούσε το απόγευμα μετέφεραν το 13χρονο στο Γ.Ν. Τρικάλων.
Αμέσως το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη της ασθένειας ήταν ραγδαία.Ο 13χρονος μεταφέρθηκε στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 5 περίπου τα ξημερώματα σήμερα.
Αμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομίατρου κ. Αδαμάντιου Μπουρδάκη ο ίδιος συνοδευόμενος από το γιατρό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων κ. Σωτήριο Νικολακάκο, και κλιμάκιο απολυμαντών επισκέφθηκαν το χώρο του 4ου γυμνασίου όπου εκτός από απολύμανση ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος αλλά και των διπλανών σχολικών συγκροτημάτων,(7ο Λύκειο Τρικάλων και ΤΕΙ Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων), προέβησαν και σε ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών. Η σχολική μονάδα του 4ου γυμνασίου Τρικάλων μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση θα λειτουργήσει κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα. Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων πραγματοποίησε απολύμανση και στο 4ο δημοτικό όπου φοιτά η αδελφή του άτυχου 13χρονου.
"Πρόκειται για ένα μοναδικό και σποραδικό κρούσμα» είπε ο νομίατρος κ. Μπουρδάκης προσθέτοντας ότι «οπωσδήποτε θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με το παιδί».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr