Κλείσιμο

Διαμαρτυρία για τις ανατιμήσεις

Με κύρια αιτήματα γενναία αύξηση των μισθών, μείωση των τιμών και απαίτηση για άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο πάντως δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή.

Κυρίαρχη απαίτηση των συγκεντρωμένων ήταν να ακουστεί η φωνή διαμαρτυρίας της κοινωνίας αλλά και η αποφασιστικότητα για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διαδηλώσεων, όσο συνεχίζεται αυτή η οικονομική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις για την ακρίβεια κάνοντας λόγο για επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρα. Παρών στο συλλαλητήριο και ο src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με τη γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα να δηλώνει ότι ο αγώνας κατά της ακρίβειας πρέπει να ενταθεί.

Με αφορμή το συλλαλητήριο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

O επιχειρηματικός κόσμος, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, υφίσταται τις ζοφερές συνέπειες της κρίσης. Υποστηρίζουμε κάθε κοινωνική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των δυνάμεων εργασίας και παραγωγής, αξιώνοντας γενναίες τομές από ένα κράτος που συντηρεί, αντί να καταπολεμά την ακρίβεια.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Υπερ Νομαρχία Αθηνών Πειραιά, Δήμος Πειραιά, ΙΝΚΑ ΕΚΠΟΙΖΩ ΒΙΟΖΩ Ν.ΙΝΚΑ Ένωση Ελλήνων Καταναλωτών Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών.
Πηγή: skai.gr