Έληξε η ομηρία

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης έληξε η ομηρία του Πρύτανη και των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο Ίδρυμα για περισσότερο από 8 ώρες από φοιτητές που πρόσκεινται στην Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάληψη έληξε ειρηνικά είπε βγαίνοντας από την αίθουσα ο πρύτανης, προσθέτοντας ότι δεν τέθηκε ζήτημα άρσης του ασύλου, αλλά ούτε ποινικών διώξεων εναντίον οποιπουδήποτε.

Οι φοιτητές αποφάσισαν να προβούν στην κράτηση της διοίκησης του ιδρύματος, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για τον τετραετή αναπτυξιακό προγραμματισμό του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες τους, ωστόσο επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, ο Πρύτανης και τα μέλη απηύθυναν
Οι φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή τους, καταδίκασαν τον εγκλωβισμό του πρύτανη και των μελών της συγκλήτου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, με πρωτοβουλία των Πρυτάνεων, δε θα λειτουργήσουν συμβολικά οι διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων, ενώ 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ.
Πηγή: skai.gr