Φρέσκα φρούτα κατά του καρκίνου

Φυσική ασπίδα κατά του καρκίνου αποτελεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Kαι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που λειτουργούν προληπτικά στην εκδήλωση καρκινογενέσεων.
Το 30% των περιπτώσεων εκδήλωσης της ασθένειας αποδίδεται στη διατροφή και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Η διεύρυνση της έρευνας γύρω από τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο και η καταγραφή των πρόσφατων δεδομένων είναι το αντικείμενο της επιστημονικής συνάντησης περισσότερων από 100 ειδικών επιστημόνων, που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.
Πηγή: skai.gr