ΕΣΡ: Εμμένει στην απόφασή του για τον «Best»

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι «δεν συντρέχει λόγος επανεξέτασης της απόφασής του για το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού « Best «, καθώς εκτιμά ότι «όποιος θίγεται μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Συμβουλίου».
Τη σχετική δήλωση έκανε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην πρόταση του μέλους του ΕΣΡ Γιάννη Παπακώστα ο οποίος με έγγραφό του ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα εκτιμώντας ότι «η ομόφωνη απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του σταθμού, απομονωμένη από το γενικότερο πρόβλημα του πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ, θεωρήθηκε υπερβολική, αφού επιβάλλει την αυστηρότερη των ποινών».
Ο κ. Χαραλάμπης πρόσθεσε ότι στην απόφαση του Συμβουλίου για το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού « Best « που πρόκειται εντός των ημερών να κοινοποιηθεί στο ραδιοφωνικό σταθμό, δεν υπήρξε παρέμβαση από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα, βουλευτή ή εκκλησιαστικό παράγοντα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν το ΕΣΡ που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι μία ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή υφίσταται πίεση κριτικής τότε δεν θα είναι ποτέ ανεξάρτητο στην έκδοση των αποφάσεών του».
Πηγή: skai.gr