Κλείσιμο

Οι ειδικοί διαψεύδουν τον Σουφλιά

Κραυγαλέες παρατυπίες στην κατασκευή της βίλας του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά εντοπίζουν ειδικοί και δίνουν απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ όπως αυτοί καταγράφονται στην γραπτή απάντησή του σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Στην δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει ότι ζήτησε έγκαιρα στις 14 Φεβρουαρίου 2005 αναθεώρηση των σχεδίων της άδειάς του, αλλά η πολεοδομία Μαρκοπούλου χωρίς καμία δικαιολογία σταμάτησε την διαδικασία έγκρισης, παίζοντας όπως υποστηρίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος του.

Ωστόσο, ειδικοί αντιπαραθέτουν στις δηλώσεις Σουφλιά το προεδρικό διάταγμα για την ζώνη προστασίας της Λαυρεωτικής, σύμφωνα με το οποίο είναι αδύνατο να αναθεωρηθεί μια άδεια και να εξαιρεθεί της κατεδάφισης μια οικοδομή.

Όπως επισημαίνουν, ο κ. Σουφλιάς προσπάθησε να νομιμοποιήσει το κτίσμα, το οποίο κατασκεύασε με δική του μη εγκεκριμένη μελέτη και σε διαφορετική θέση από την εγκεκριμένη.

Επίσης, στην δήλωσή του ο κ. Σουφλιάς υποστηρίζει ότι η αρχική άδεια κατασκευής προέβλεπε την κατασκευή δύο σπιτιών, αποφάσισε όμως να χτίσει τελικά ένα σπίτι, χωρίς να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης παρότι είχε το δικαίωμα από το νόμο, καθώς ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός θεωρεί προτιμότερη για την προστασία του περιβάλλοντος τη συνένωση των κτιρίων.

Ειδικοί πολεοδόμοι όμως, απαντούν ότι η κατάτμηση του συντελεστή δόμησης για τη δημιουργία πολλών κτισμάτων σε ένα οικόπεδο εγκρίνεται από το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού Περιβάλλοντος, το μόνο αρμόδιο για να αποφανθεί και για την ενοποίηση με νέα μελέτη.

Οι ειδικοί απαντούν και στην επισήμανση του κυρίου Σουφλιά ότι το κτίσμα δεν ξεπερνά τα 110 τμ και ότι δεν υπάρχει καμία υπέρβαση στην επιφάνεια το ύψος και τον όγκο και υποστηρίζουν ότι το εμβαδόν του κτιρίου μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα υπόγεια και τα γκαράζ είναι υπερδιπλάσια, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μιλώντας στην κεντρική επιτροπή της ΝΔ ενώπιον του πρωθυπουργού, υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες του Γιώργου Σουφλιά και του Μίνωα Κυριακού.
Πηγή: skai.gr