Κλείσιμο

Φως στην υπόθεση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάκριση στην υπόθεση Ζαχόπουλου μετά την κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο πρώην γενικός γραμματέας είναι άλλωστε ο μόνος που μπορεί να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης εκβιασμού σε βάρος του και που τελικά τον οδήγησαν να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος επικαλούμενος το απόρρητο της ανάκρισης δήλωσε ότι η πολιτική αγωγή ενδεχομένως να προβεί σε δηλώσεις εφόσον ο Χρήστος Ζαχόπουλος τελειώσει την κατάθεσή του.

Μετά το πέρας της κατάθεσης του κ. Ζαχόπουλου ο ανακριτής θα έχει όλα τα στοιχεία τη διάθεσή του για να κρίνει την αποφυλάκιση ή όχι της Εύης Τσέκου.

Έτσι και ο συνήγορος της Κώστας Χρυσικόπουλος τηρεί στάση αναμονής καθώς εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής θα αποστείλει κλήσεις για να απολογηθούν οι δύο δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση ως συναυτουργοί στην απόπειρα εκβιασμού καθώς φέρονται ότι ζητούσαν αρχαιολογικές διευκολύνσεις από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το συνήγορο τους Γιάννη Ματζουράνη είναι αδιανόητο να ασκείται ποινική δίωξη για εκβίαση πριν καν εξεταστεί το φερόμενο θύμα.

Τελευταίος αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή ο κομιστής του επίμαχου DVD.

Η κατάθεση του τέως γγ του ΥΠΠΟ θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr