Κλείσιμο

Κλειστά για τρίτη μέρα

Πολλοί είναι οι δήμοι της Αττικής, στους όποιους δε θα λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη 20/2 τα σχολεία, σε αντίθεση με τον Πειραιά, όπου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

"Παρά τις επιφυλάξεις των προϊσταμένων της εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουν για τρίτη συνεχή ημέρα κλειστά. Δεν μπορεί να χαθούν άλλες διδακτικές ώρες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας.

Οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν καλώντας σε 24ωρη βάση στα τηλέφωνα: 210 – 69 84 940, 210 – 69 84 950 και 210 – 69 28 378, η μέσω της ιστοσελίδας της νομαρχίας www.nomarxia.gr.

Εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία σε επτά από τους συνολικά έντεκα δήμους της δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε: Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Βίλια, Ελευσίνα, Ερυθρές, Ζεφύρι και Φυλή.

Στην ανατολική Αττική κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Ανάβυσσο, Αρτέμιδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Καλύβια, Λαυρεωτική, Μαραθώνα, Παλλήνη, Ραφήνα, Σπάτα, Γραμματικό, Παλαιά Φώκαια και Σαρωνίδα.

Κλειστό θα παραμείνει και το Pierce College του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία σε Μαγούλα, Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα.

Όσον αφορά την Κρήτη, σύμφωνα με απόφαση της Νομάρχη Ηρακλείου  κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 7 Δήμους του νομού.

Έτσι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία των Δήμων: Αγίας Βαρβάρας, Αστερουσίων, Ζαρού, Κρουσσώνα, Ρούβα, καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άνω Βιάννου, Εμπάρου και Αμιρών του Δήμου Βιάννου, και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείου του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρκαδιώτισσας του Δήμου Τεμένους.

Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Λασιθίου αοεφάσισε την επαναλειτουργία όλων των σχολείων του νομού, την Τετάρτη, με εξαίρεση τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Οροπεδίου Λασιθίου τα οποία, λόγω των δυσχερών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά και κατά την αυριανή ημέρα.
Πηγή: skai.gr