Στα σύνορα η άκρη του νήματος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το χορό εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, τον Οκτώβριο του 2007 σε έλεγχο που έγινε σε πορτ μπαγκάζ αυτοκίνητου με ελληνικές πινακίδες, που κινείτο από τα γαλλικά στα ελβετικά σύνορα, κατασχέθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ σε δεσμίδες και επιταγές.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, στο αυτοκίνητο επέβαινε κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Η πληροφορία για την κατάσχεση έφτασε στην ΥΠΕΕ μετά από σήμα των ελβετικών και των γαλλικών αρχών.

• • Οι ελεγκτές του πρώην ΣΔΟΕ προσπαθούν να διασταυρώσουν από την τράπεζα ΒΝP PARIBAS πώς συνδυάζεται αυτό το ποσό με ανάληψη ιδιαιτέρως μεγάλου ποσού από τον λογαριασμό με τα 5,5 εκ ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.

Πάντως, με ανακοίνωση του ο Θέμος Αναστασιάδης διαψεύδει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι το πόσο του ενός εκατ. που κατασχέθηκε δεν αποτελεί μαύρα χρήματα.

Κάθε ποσό που έχει αναφερθεί ότι διακινείται σε λογαριασμούς μου, προέρχεται από νόμιμες πήγες, διαφανείς επιχειρηματικές ενέργειες και επενδύσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, ο οποίος σημείωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας.

Στο μεταξύ, το γραφείο του εισαγγελέα πέρασαν την Τετάρτη ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρος Κλαδάς, ο οποίος επανέλαβε ότι ουδεμία ανάμειξη έχει σε διαμεσολάβηση του Κώστα Κουκοδήμου με το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ώστε να διευθετηθεί οικονομική εκκρεμότητα του Θέμου Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του ο αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Σωκράτης Γκιόλιας, απέδωσε σε παρανόηση τη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει και δεύτερος βουλευτής που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στην εισαγγελέα, πάντως, απέφυγε να διευκρινίσει εάν στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ή δύο βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση
Ο κ. Ζαγορίτης απέφυγε να απαντήσεις στις αιχμές του υπουργού Άμυνας, παρότι ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στην άποψη ότι η λύση είναι η δίμηνη αναστολή του κ. Κουκοδήμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Παράλληλα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι εάν ο κ. Κλαδάς υπαγόταν σε αυτόν, θα τον είχε καλέσει για διευκρινίσεις.
Πηγή: skai.gr