Αρδας, Σπερχειός, Σελινούντας εκπέμπουν SOS

Κορυφώνεται η αγωνία των κατοίκων στο νομό Έβρου καθώς η στάθμη του ποταμού Αρδα παραμένει πάνω από το όριο επικινδυνότητας. Οι προσπάθειες για την ενίσχυση των αναχωμάτων συνεχίζονται προκειμένου να προφυλαχτούν τα χωριά Πύθιο Λάβαρα και Πόρος.
Τα 1.000 κυβικά ανά δευτερόλεπτο φτάνουν πλέον -σύμφωνα με τις αρχές - οι υδάτινοι όγκοι από τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα η στάθμη στο φράγμα του ποταμού Αρδα να έχει ξεπεράσει το όριο επικινδυνότητας. Αν συνεχιστεί με την ίδια ένταση η εκροή υδάτων, κινδυνεύουν τα χωριά Πύθιο, Λάβαρα και Πόρος.
Επικίνδυνα ανέβηκε επίσης η στάθμη στον ποταμό Σελινούντα με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του χωριού Νέος Ερυναιός. Σε λίμνη έχουν μετατραπεί περίπου 800 στρέμματα στο κάμπο της Λαμίας, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη του Σπερχειού ξεπέρασε κάθε όριο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα αναχώματα του ποταμού κοντά στο Γοργοπόταμο.
Με οριακό επίπεδο ασφαλείας τα 2μ, η στάθμη έφτασε κάποια στιγμή τα 2,8μ. Μέχρι αργά το απόγευμα η συγκοινωνία από Λαμία προς Γοργοπόταμο είχε διακοπεί, ενώ τις πρωινές ώρες είχε διακοπεί και η συγκοινωνία από Λαμία προς Υπάτη, αφού εκφράζονταν φόβοι για την αντοχή της παλιάς γέφυρας του Σπερχειού, πού είναι στην περιοχή του Κωσταλεξίου.
Πηγή: skai.gr