Έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας

Έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας, ενδεχομένως στα τέλη του μηνός, προανήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος προτίθεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο και δέσμη μέτρων για την κάθαρση.
Το αίτημα για αυτοκάθαρση είναι επιτακτικό -είπε- προσθέτοντας ότι είναι ο εγγυητής της κάθαρσης.
Σε ότι αφορά τις συστατικές επιστολές του, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τις χαρακτήρισε δείγμα υψίστης ποιμαντικής ευαισθησίας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να βλέπουμε αυτές τις ενέργειες με κοσμικά κριτήρια, αλλά με εκκλησιαστικά και πνευματικά.
>
Εισαγγελέας για το Βαβύλη

Το 2002, ο ηγούμενος της μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Γεώργιος, έδωσε συστατική επιστολή στο Βαβύλη, τον οποίο όπως υποστήριξε γνώρισε μέσω του κ. Χριστόδουλου το 1998. Για «ποιμαντικού χαρακτήρα» ενέργειες, που σκοπίμως παρερμηνεύονται κάνει λόγο η Αρχιεπισκοπή.
Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, το 2002 ο Βαβύλης εκπροσώπησε τον κύριο Ειρηναίο στη διαθρησκειακή συνάντηση της Ασίζης, ως κληρικός, με το όνομα Ραφαήλ Απόστολος Αναγνωστάκης, μαζί με τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη. Ο τελευταίος εκπροσώπησε τον κ. Ειρηναίο και σε άλλα ταξίδια στο Βατικανό.
>
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν ο Βαβύλης μπορούσε να συνάπτει συμβάσεις με το Δημόσιο και ειδικά με το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όταν σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Επίσης, από ποιους και πώς εκδόθηκε η πλαστή ταυτότητα, με το όνομα Απόστολος Φωκάς. Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζητά να διερευνηθεί πώς ο Βαβύλης βγήκε από τη χώρα για να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, καθώς και με ποια ιδιότητα μετέβη στο Ισραήλ.
Οι αρχές ερευνούν επίσης το ενδεχόμενο ο Βαβύλης να λειτουργούσε και ως κατάσκοπος σε βάρος της χώρας μας, υπέρ του Ισραήλ, από τις υπηρεσίες του οποίου φαίνεται ότι είχε κάλυψη σε περίοδο που τον αναζητούσε η Ιντερπόλ.
Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως επιβεβαίωσε ότι ο Βαβύλης ως εκπρόσωπος εταιριών προμήθευε το υπουργείο με όπλα και θωρακισμένα αυτοκίνητα την περίοδο 1995 - 1997, αν και εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο δεν είχε καταχωρηθεί στα αρχεία της αστυνομίας. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το εάν ο Βαβύλης ήταν πράκτορας της ΕΥΠ.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζήτησε αυτεπάγγελτα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της επίμαχες βιντεοκασέτες. Κάλεσε παράλληλα σε ακρόαση τους εκπροσώπους των καναλιών και τους αρμόδιους δημοσιογράφους.
Πηγή: skai.gr