Περίεργες εξουσίες σε περίεργους ανθρώπουςΙ

Ρεπορτάζ: Χάρης Μπότσαρης, Νίκος Παπαχρήστου
Ακόμα ένα στοιχείο που διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς της Αρχιεπισκοπής περί απεμπλοκής της στην αποστολή του καταζητούμενου από την Ιντερπόλ, Απόστολου Βαβύλη, στα Ιεροσόλυμα αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ. Όπως προκύπτει από την έρευνα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Βαβύλης ή Φωκάς εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη διαθρησκευτική συνάντηση της Ασίζης, το 2002, ως κληρικός με το όνομα Ραφαήλ Απόστολος Αναγνωστάκης. Μαζί του ήταν και ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Ειρηναίο και σε άλλα ταξίδια στο Βατικανό. Στη Ρώμη, μάλιστα, ο αρχιμανδριτης Φαρμάκης συνυπέγραψε μαζί με τους εκπροσώπους των ορθοδόξων εκκλησιών μία επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία ο ίδιος - ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων - επέδωσε στον πρέσβη του Ισραήλ στο Βατικανό, καθώς μέχρι τότε το Ισραήλ δεν είχε αναγνωρίσει το νέο Πατριάρχη.
Φαρμάκης και Βαβύλης μαζί με τον απόστρατο αστυνομικό Ιωάννη Τριανταφυλλάκη αποτελούσαν την ομάδα που - όπως ισχυρίζονται - με εντολή του κ.κ. Χριστόδουλου βοήθησαν στα Ιεροσόλυμα τον κ. Ειρηναίο να εκλεγεί Πατριάρχης.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχιεπισκοπή διαψεύδει τις πληροφορίες ότι οι τρεις (Φαρμάκης - Βαβύλης - Τριανταφυλλάκης) μετέβησαν κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να βοηθήσουν στην εκλογή του κ. Ειρηναίου. Ωστόσο, ο Απόστολος Βαβύλης σε ένορκη κατάθεση που έδωσε σε συμβολαιογράφο των Αθηνών (προκειμένου να αποσταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ όπου εκδικάζετο υπόθεση κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) ομολογεί ότι γνώρισε τον κ. Ειρηναίο στις 4 ή 5 Ιανουαρίου 2001, στην Αθήνα, στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου. «Συνεστήθην - αναφέρει στην κατάθεσή του - στον κ. Ειρηναίο προκειμένου να μεταβώ στην Ιερουσαλήμ και να τον βοηθήσω όπως μπορούσα στον προγραμματισμό, την οργάνωση, τη διοίκηση και όλες τις αναγκαίες ενέργειες της προεκλογικής του καμπάνιαςΙ».
Παράλληλα στην ένορκη κατάθεσή του ο Βαβύλης αναφέρει την υπόθεση των ναρκωτικών (την καταδίκη του δηλαδή στην Ελλάδα) και επικαλείται την επίμαχη επιστολή που του είχε δώσει ο κ. Χριστόδουλος ως μητροπολίτης Δημητριάδος.
Για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του κάνει λόγο ο κ. Ειρηναίος.
Και προμηθευτής του δημοσίου ο Βαβύλης
Πληροφορίες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιβεβαιώνουν ότι ο Βαβύλης, ως εκπρόσωπος εταιριών, προμήθευε το υπουργείο με όπλα και θωρακισμένα αυτοκίνητα, την περίοδο `95 - `97, αν και εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, που δεν είχε καταχωρηθεί στα αρχεία της Αστυνομίας.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπροσωπος είπε σήμερα ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για το αν ο Βαβύλης ήταν πράκτορας της ΕΥΠ.
Προς αναζήτηση συμμαχιών ο Χριστόδουλος
Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος την Τετάρτη ξεκίνησε επαφές με όλους τους μητροπολίτες, αναζητώντας στηρίγματα στους κόλπους της εκκλησίας. Μεταξύ των μητροπολιτών που είδε ήταν και ο μητροπολίτης Θηβών, Ιερώνυμος, αντίπαλός του στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι η κάθαρση πρέπει να συνεχιστεί, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος συμπαρατάχθηκε με τον αρχιεπίσκοπο, αλλά ζήτησε και την ηθική αποκατάστασή του. Συνεργάτες του μητροπολίτη Θηβών έσπευσαν να σημειώσουν ότι «ο κ. Ιερώνυμος είχε μια γενική συζήτηση με το Μακαριότατο σχετικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, υποστήριξε και ο ίδιος ότι η κάθαρση πρέπει να προχωρήσει, ωστόσο δε ζήτησε τίποτε που να αφορά στο πρόσωπό του». «Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τρίκ» τόνιζαν με νόημα συνεγάτες του μητροπολίτη Θηβών.
Υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων ο αρχιεπίσκοπος σκέφτεται πλέον σοβαρά να συγκαλέσει έκτακτη Ιεραρχία, σε μία προσπάθεια να ισορροπήσει τις αμφίρροπες δυνάμεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.
Κανένα θέμα διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους
Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους επανέλαβε σήμερα ο ανπληρωτής κυβερνητικός εκπρόπωπος. Ερωτηθείς για τις σχέσεις που φέρεται να είχε ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας με τον Βαβύλη αλλά και την ευχέρεια του τελευταίου να αλλάξει ταυτότητα, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στην αστυνομία.
Πηγή: skai.gr