Κλείσιμο

Βαθιά «χωμένος» ο ΒαβύληςΙ

Σε οριακό σημείο φαίνεται να οδηγείται η εκκλησιαστική κρίση μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τη δράση του καταζητούμενου από την Ιντερπόλ, Απόστολου Βαβύλη. Επισήμως η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει ότι μετέβη στα Ιεροσόλυμα ως εκπρόσωπος του κ. Χριστόδουλου προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου. Ο ίδιος, ωστόσο, ο Βαβύλης έχει καταθέσει ενόρκως ότι γνώρισε τον κ. Ειρηναίο στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου. «Μου τον σύστησαν - υποστηρίζει- για να τον βοηθήσω στην προεκλογική περίοδο». Αίσθηση προκαλεί επίσης ο ισχυρισμός του ότι με ισραηλινό αντιπρόσωπο δύο εταιρειών πούλησαν το 1997 στο ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως θωρακισμένα υπουργικά αυτοκίνητα και υλικά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σχολιάζοντας τις συνεχείς καταγγελίες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι σε βάλουν στο μάτι, σκαλίζουν το παρελθόν για σου κάνουν κακό». Μάλιστα, ζήτησε από τους πιστούς να προσέχουν ποιους ταΐζουν και ποιους βοηθούν, γιατί - όπως είπε - στη συνεχεία μπορεί κάποιος από αυτούς να προκύψει κακοποιός.
Με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, το 1997, στα Κύθηρα.
Το ΕΣΡ
Με καθυστέρηση αρκετών ημερών, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακάλυψε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα τηλεοπτικά κανάλια καλύπτουν την κρίση στην Εκκλησία, είναι «σαρκοβόρος», και «μετατρέπει την είδηση από θέμα σε θέαμα, με ηδονοβλεπτική λαγνεία». Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με την προσθήκη ότι «έχει αρχίσει διαδικασία ελέγχου των πρόσφατων τηλεοπτικών εκπομπών». Σημειώνεται πάντως ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε ο χορός των αποκαλύψεων, το ΕΣΡ δεν είχε κρίνει σκόπιμο να συνεδριάσει εκτάκτως.
Πηγή: skai.gr