Προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ για το 2005

Η τρομοκρατία παραμένει βασική προτεραιότητα για την αστυνομία, δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια παρουσίασης της αντεγκληματικής πολιτικής για το 2005. Με κύριο σύνθημα και φέτος «Η αστυνομία κοντά στον πολίτη» η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει και έκανε απολογισμό για την περσινή χρονιά.
Ο Γιώργος Αγγελάκος επεσήμανε ότι φέτος θα αξιοποιηθεί η εμπειρία από την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ τίθεται ξανά σε εφαρμογή ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς. Είπε ακόμα ότι θα ενισχυθούν τις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να γίνονται συνεχείς περιπολίες από μεικτά συνεργεία για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματότητας.
Σε ό,τι αφορά στην περσινή χρονιά, τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν μείωση στις κλοπές και διαρρήξεις, στις κλοπές οχημάτων και τις ληστείες τραπεζών. Μικρή αύξηση σημειώνεται στις μικροληστείες ενώ μεγάλα είναι τα ποσοστά εξιχνίασης σε υποθέσεις βαρύνουσας εγκληματικότητας.
Βασικές προτεραιότητες για φέτος είναι η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της μικρο-εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, η οδική ασφάλεια και η προστασία των ανηλίκων.
Πηγή: skai.gr