Αγροτικό: Ανοικτός διάλογος - ανοικτοί δρόμοι

Πανθεσσαλική σύσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησαν οι παραγωγοί της Θεσσαλίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι όσο είναι ανοικτός ο δρόμος του διαλόγου, θα είναι ανοικτοί και οι δρόμοι που θα βρίσκονται παραταγμένοι οι αγρότες. Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη συγκεντρώσεις σε πέντε σημεία των εθνικών δρόμων της περιοχής και, παράλληλα, απηύθυναν πρόσκληση στο γραμματέα της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να τους επισκεφθεί στα μπλόκα.
Με εκπροσώπους των αγροτών των Σερρών και της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο υπουργός απέρριψε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο εθνικών ενισχύσεων. Οι αγρότες επιφυλάσσονται να αποφασίσουν για τη στάση τους, σε γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο.
Τη Δευτέρα κατέληξε σε συμφωνία με τους βαμβακοπαραγωγούς της Πέλλας, προκειμένου να διεξαχθούν νέοι έλεγχοι για να εντοπισθούν οι παρανόμως δηλωθείσες ποσότητες βάμβακος. Εκτιμάται ότι αυτό θα συμβάλει στην αύξηση του ποσού της επιδότησης.
Το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων θα αποφασιστεί σε σύσκεψη την Παρασκευή, με τη συμμετοχή βαμβακοπαραγωγών και εκκοκιστών.
Πηγή: skai.gr