Έντονη αντίδραση για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια

«Συμπεριφορές όπως αυτές, δεν συνάδουν με την στάση που θα πρέπει να τηρούν υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες και με την ευρωπαϊκή αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι ακταιωροί απομακρύνθηκαν τελικά γύρω στις 2 το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα, 12 τουρκικά F - 16 και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, σημείωναν πέντε παραβιάσεις και επτά παραβάσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την προκλητικότητα της Τουρκίας και ανέφερε ότι χάθηκε μία εξαιρετική ευκαιρία πρόσφατα για να βρεθεί διέξοδος.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Θάνος Ντόκος, τόνισε ότι η Τουρκία επιχειρεί να διαχωρίσει την πορεία της προς την Ευρώπη και τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και να υπενθυμίσει ότι έχει συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, να θυσιάσει αυτά τα συμφέροντά της για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».
Πηγή: skai.gr