Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά - Ραφήνα

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας παραμένουν όλα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα έως ότου βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, ενώ οι νότιοι άνεμοι με ένταση στα επίπεδα της θύελλας (10 και πιθανώς τοπικά 11 μποφόρ) θα επικρατήσουν από σήμερα τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της Τρίτης στην ανατολική Ελλάδα.
Για ισχυρές βροχές μέχρι και χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας κάνει λόγο η ΕΜΥ σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε. Ειδικότερα, στην περιοχή της Αττικής, πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Από το απόγευμα της Δευτέρας, προβλέπονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ηπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν αύριο (Τρίτη) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και τη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το επόμενο τριήμερο στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο.
Ηδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Πηγή: skai.gr