Κλείσιμο

Καταγγελίες για «νταβατζήδες» και στο χώρο του φαρμάκου

Σοβαρές καταγγελίες για τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΟΦ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κάνοντας λόγο για «νταβατζήδες» που ελέγχουν το χώρο του φαρμάκου και χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «χαώδη».
Αναφερόμενος στη υπόθεση Τζέκου ο κ. Βαγιωνάς αποκάλυψε ότι ανάμεσα στα 30 σκευάσματα που βρέθηκαν στο γραφείο του εντοπίστηκαν και ορισμένα που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών, ενώ αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που έγιναν αμέσως μετά την υπόθεση Τζέκου στα γυμναστήρια, δεν απέδωσαν αφού οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει στην απόσυρσή τους.
Εξάλλου ο κ. Βαγιωνής κατήγγειλε την ύπαρξη κυκλώματος που προωθούσε καρκινοπαθείς στην Κούβα, προκειμένου να πάρουν το δηλητήριο του μπλε σκορπιού, ενώ το εργοστάσιο είχε κλείσει. Στο χώρο του φαρμάκου υπάρχουν πολλοί «κομπογιανίτες που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγιωνής.
Ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου καταργείται η λίστα φαρμάκων με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας. Δήλωσε πάντως πως τα σκευάσματα που αφορούν το αδυνάτισμα και την ομορφιά θα πληρώνονται στο ακέραιο από τους ασφαλισμένους.
Πηγή: skai.gr