Κλείσιμο

Γιορτή προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Μεγάλη γιορτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Σάββατο) το βράδυ στο Κάστρο του Αντιρρίου προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αύριο, η Ολυμπιακή φλόγα θα διασχίσει τη γέφυρα, που ενώνει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα.
Στη σημερινή συναυλία τραγουδούν οι: Μαρινέλλα, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Πυξ Λάξ και Μαρία Φαραντούρη. Συμμετέχει η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τα εγκαίνια της γέφυρας θα πλαισιωθούν από εκδηλώσεις και στο Ρίο.
Η μεγαλοπρεπής γέφυρα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 12 Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων. Την Κυριακή, μεταξύ των λαμπαδηδρόμων θα είναι ο Ότο Ρεχάγκελ, οι παίκτες της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου και ο Κώστας Λαλιώτης. Στα εγκαίνια δε θα παραστεί ο πρωθυπουργός, αλλά - όπως ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου - ο υπουργός Περιβάλλοντος.
> Εξιτήριο για το Θεοδωράκη

Εξήλθε του νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, λόγω κρίσης χολοκυστίτιδας. Οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και παραμονή στο σπίτι.
Πηγή: skai.gr