Αυξήσεις στα φάρμακα

Ακριβότερα έως και 40% είναι, από χθες, περίπου 450 φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, ενώ τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να ανατιμηθούν άλλα δύο χιλιάδες σκευάσματα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση τηρεί τους νόμους και δεν προχωρά σε αυθαίρετη ανατίμηση φαρμάκων, καθώς οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί τα δύο περασμένα χρόνια, δεν ανακοινώθηκαν από την τότε κυβέρνηση, για λόγους πολιτικούς». Κατά δήλωσή του, οι αναπροσαρμογές στις τιμές θα ωφελήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς τα φάρμακα θα συνεχίσουν να παράγονται στη χώρα μας και δεν θα έλθουν από το εξωτερικό πολύ ακριβότερα.
«Η πολιτική έως σήμερα ήταν καταδικάζουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και εξυπηρετούμε τις ξένες πολυεθνικές», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. «Για το λόγο αυτό» διευκρίνισε ο κ. Παπαθανασίου, «έχει μειωθεί η ελληνική παραγωγή φαρμάκου στο ελάχιστο. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί, έτσι ώστε να πετύχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και φθηνότερη φαρμακευτική δαπάνη.
Για «αντιλαϊκό μέτρο, που πλήττει εργαζόμενους, συνταξιούχους και ασφαλιστικά Ταμεία», έκανε λόγο το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως ωφελημένοι θα είναι οι μονίμως κερδισμένοι, οι βιομηχανίες φαρμάκων.
Πηγή: skai.gr