Τα πιστοποιητικά «αδιαφάνειας» του ΕΣΡ

Πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρεία «Ακτωρας» του Λεωνίδα Μπόμπολα εξέδωσε σήμερα η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ενώ τελικά εντόπισε τη διαπλοκή σε μία κατασκευαστική εταιρεία της Κέρκυρας.
Το συμβούλιο αρνήθηκε να της χορηγήσει το σχετικό πιστοποιητικό και παράλληλα ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τις εταιρείες «Siemens», «Νέα Μέσα» και «Θεμελιοδομή».
Αποφάσισε ακόμη τη διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Best της Θεσσαλονίκης και των ραδιοφωνικών σταθμών «Πάρος FM» και «Ράδιο- Μπάσο» στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου υποστήριξε ότι παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, μπορούν να δοθούν οι άδειες αν και αναμένεται η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας εντός των επομένων ημερών, επί της προσφυγής που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός «MAD».
Τέλος ο κ. Λασκαρίδης παραδέχθηκε πως το Συμβούλιο αδυνατεί να παρέμβει στα τηλεπαιχνίδια της απάτης που προβάλλονται σε όλη την Ελλάδα, γι` αυτό και απέστειλε όλες τις καταγγελίες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Πηγή: skai.gr