Εισαγγελέας για το παράνομο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Δοκιμή για τα αντανακλαστικά της Πολιτείας απέναντι στη διαπλοκή, αποτελεί η αμαρτωλή υπόθεση με το ξενοδοχείο «Atlantic Ιmperial» του Κύπριου Νικολή Νικολαϊδη, το οποίο λειτουργεί παράνομα στη Ρόδο.
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για τις συνθήκες έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία, το 2003, πωλήθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία δημόσια έκταση δυόμισι στρεμμάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επιχειρηματίας στη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου. Την απόφαση είχαν συνυπογράψει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, και Ανάπτυξης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.
Στις 17 Ιουνίου η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα εξετάσει προσφυγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας του «Atlantic Ιmperial», με την οποία ζητείται να επιτραπεί η λειτουργία του ξενοδοχείου.
Την περασμένη Τρίτη, η ίδια επιτροπή επέτρεψε τη λειτουργία και του δεύτερου ξενοδοχείου της εταιρείας, «Atlantic Beach Resort», αν και δεν διαθέτει το απαραίτητο σήμα του ΕΟΤ.
Επίσης, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ζητά να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο επιεικείς κυρώσεις στους δύο υπαλλήλους της Πολεοδομίας, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, υπεξαίρεση εγγράφων και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος του Κύπριου επιχειρηματία, Αλέξανδρος Λυκουρέζος , παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν πολεοδομικά προβλήματα», επισήμανε, ωστόσο, ότι αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη. Ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση στο νησί, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε ότι και άλλα ξενοδοχεία στη χώρα δε διαθέτουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου, Στάθης Κουσουρνάς, επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του σταθμού μας για την εξ ολοκλήρου παράνομη λειτουργία του ξενοδοχείου «Ατλάντικ Ιμπίριαλ» στη Ρόδο, συμφερόντων Νικολή Νικολαΐδη.
Πηγή: skai.gr