Με αντικατάσταση των τεσσάρων νέων Μητροπολιτών απειλεί η Ιερά Σύνοδος

Αυστηρή προειδοποίηση, στους τέσσερις μητροπολίτες που δεν προσήλθαν στις σημερινές εργασίες της, απηύθυνε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της αντικατάστασης τους.
Οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Μυτιλήνης, Γουμενίσσης και Βέροιας που υπάγονται στις μητροπόλεις των νέων χωρών, απείχαν από τις εργασίες της Συνόδου, μετά την πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διακόψει την κοινωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Στήριξη από Μόσχα
Την ίδια στιγμή έμμεση στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο παρέχουν ο πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος καθώς και δεύτερος ισχυρότερος άνδρας του πατριαρχείου Ρωσίας, μητροπολίτης Σμολενσκ Κύριλλος σύμφωνα με το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων.
Σε επιστολές τους - που εστάλησαν μετά την απόφαση του οικουμενικού πατριαρχείου -και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 6 χρόνων από την εκλογή του κ Χριστόδουλου ως αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Αλέξιος τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους μεγαλύτερους ποιμενάρχες της εποχής μας και προσθέτει με νόημα ότι απολάβανε την κοινωνία μαζί του.
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Σμολένσκ αναφέρει ότι γνωρίζει τις δοκιμασίες που περνάει ο κ Χριστοδουλος και προσθέτει ότι συμπάσχει μαζί του.
Πηγή: skai.gr