Κλείσιμο

Βουλγαρική μαφία πίσω από το τρένο - βόμβα, στις Σέρρες

Στην προσπάθεια Βουλγάρων λαθρεμπόρων να αποκομίσουν προσωπικό κέρδος, και όχι σε θέμα τρομοκρατίας, αποδίδουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Αστυνομία την υπόθεση εντοπισμού αμαξοστοιχίας με εκρηκτικά, στις Σέρρες, στις 8 Μαρτίου, μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
`Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ο μηχανισμός τοποθετήθηκε από ομάδα Βουλγάρων που εμπλέκεται σε υποθέσεις λαθρεμπορίου για ιδιοτελείς σκοπούς, τονίζοντας ότι η εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε σε βαγόνι που ανήκει σε βουλγαρική εταιρεία καυσίμων κι έχει σταλεί ήδη στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ανάλυση.
Ωστόσο, τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς οι ελληνικές αρχές δεν είχαν εντοπίσει την εκρηκτική ύλη στο τρένο που πέρασε τα ελληνικά σύνορα, πριν δώσει πληροφορίες ο Βούλγαρος.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες μεγάλος αριθμός ατόμων, που ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις με πυρήνες τρομοκρατικών οργανώσεων, ακόμα και ισλαμιστικών, που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, επιχειρούν να δώσουν πληροφορίες στις ελληνικές αρχές, με σκοπό τις περισσότερες φορές να αποκομίσουν χρηματικά οφέλη.
Πηγή: skai.gr