Κλείσιμο

Καθησυχαστικοί οι ειδικοί για τη σεισμική δόνηση στην Καλαμάτα

Περισσότερο καθησυχαστικοί εμφανίζονται πλέον οι σεισμολόγοι, μετά το πρώτο 24ωρο από τη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε, χθες τα ξημερώματα, την Καλαμάτα, αν και η μετασεισμική δραστηριότητα δεν ήταν αυτή που οι ειδικοί θεωρούν «φυσιολογική».
«Κατά πάσα πιθανότητα, το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε χθες, δεν ήταν εκείνο που προκάλεσε τον ισχυρότατο σεισμό του `86, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Όπως ανέφερε, ενδεχομένως πρόκειται για ένα μικρό ρήγμα που δεν έχει δυνατότητες να δώσει σεισμό μεγαλύτερο των 5,4 Ρίχτερ.
Ανάλογη άποψη διατύπωσε ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Βασίλης Καρακώστας. Κατά δήλωσή του, «αρκετοί από τους σεισμούς που έχουν γίνει έως τώρα, δεν είχαν μετασεισμική δραστηριότητα, γιατί όχι και ο χθεσινός».
Την ίδια ώρα, κλιμάκια μηχανικών συνεχίζουν τον έλεγχο των κτιρίων. Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί 906 διαμερίσματα, κυρίως σε παλιές πολυκατοικίες της Καλαμάτας, από τα οποία μόνον τα 12 χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα»
Πηγή: skai.gr