Οικονομικό αδιέξοδο για το ΤΕΙ Καβάλας

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Καβάλας, στο οποίο είναι γραμμένοι περίπου 13.500 σπουδαστές και σπουδάστριες. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αναστάσιος Μπόγλου το ΤΕΙ οφείλει από το 2003 ποσό, περίπου 2.500.000 ευρώ σε καθηγητές, εκδοτικούς οίκους, αναγκαίες προμήθειες, που έγιναν αλλά και άλλες δαπάνες, οι οποίες αποσκοπούσαν στη λειτουργία του ανώτερου αυτού εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Στο μεταξύ τα αρμόδια υπουργεία απέστειλαν στο ΤΕΙ την πρώτη δόση από τον τακτικό προϋπολογισμό του 2004, που ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό θα πρέπει να διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του Ιδρύματος, ενώ 200.000 ευρώ θα δοθούν για την σίτιση σπουδαστών και σπουδαστριών.
Οι έκτακτοι καθηγητές έχουν να εισπράξουν οφειλόμενα μηνών και από το ποσό που διαβιβάστηκε στο Τεχνολογικό Ιδρυμα θα απορροφήσουν περίπου το 40%.
Ο κ. Αν. Μπόγλου όταν ρωτήθηκε πως θα καλυφθούν οι οφειλές των 2,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται, είπε πως «από τα χρήματα, που στάλθηκαν θα δοθεί ένα μέρος του χρέους στους προμηθευτές μας και για τα υπόλοιπα θα αναμένουμε πότε θα μας διαβιβάσει η Πολιτεία τη δεύτερη δόση για να καλύψουμε όσο είναι δυνατόν αυτά που οφείλουμε σε τρίτους».
Πηγή: skai.gr