Χ.Τρικαλινός:Οι προτάσεις Παπανδρέου για την παιδεία υποκρύπτουν τεράστιους κινδύνους

«Έχω συζητήσει την πρόταση και με πολλούς συναδέλφους μου, οι οποίοι αστειεύονται γιατί δεν είναι μόνο η πρόθεση της συνένωσης των δύο υπουργείων, συνοδεύεται από μια πρόταση η οποία αναφέρεται στην πιστοποίηση των πανεπιστημιακών διπλωμάτων ή των δεξιοτήτων και λένε ότι θα πρέπει στο υπουργείο Παιδείας και Εργασίας -όπως το ονειρεύεται ο κ. Παπανδρέου- να προσθέσουμε και το υπουργείο Εμπορίου διότι σε αυτό ανήκει η αρμοδιότητα πιστοποίησης τελικά».
«Νομίζω ότι τουλάχιστον είναι μη μελετημένες σκέψεις, βεβαίως υποκρύπτουν τεράστιους κινδύνους για την Ανώτατη παιδεία συνολικά αυτές οι σκέψεις και οι προτάσεις του προέδρου πλέον του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου που μιλάει για συμμετοχική δημοκρατία έκανε μια πρόταση και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είπε ότι δεν θα συμφωνούν όλοι οι σύντροφοί του στο κόμμα και θα πρέπει να συζητηθεί αλλά χωρίς καμιά συζήτηση πέρασε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Και ξέρω ότι οι συνάδελφοί μου οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατόν και δεν μπορούμε εμείς να αποδεχτούμε την ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων, είπαν ότι αυτό δεν είναι θέση του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να τονιστεί στην απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ».
«Φοβούμαι πολύ ότι το όραμα του κ. Παπανδρέου είναι ουσιαστικά η μετατροπή των πανεπιστημίων σε κέντρα παροχής δεξιοτήτων οι οποίες θα είναι μιας χρήσεως, θα πιστοποιούνται από κάποια κέντρα πιστοποίησης και θα απαιτούν την επανειδίκευση και επανακατάρτιση των εκπαιδευομένων ανά τακτά χρονικά διαστήματα».
Πηγή: skai.gr