Δ.Κυριαζίδης: Οδυνηρή η συνέχεια για τον κ.Φλωρίδη

ΚΥΡ: Το πρώτο σχόλιο είναι ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος δεν καλύπτει τα εχέγγυα πλέον παραμονής στην αστυνομία, διότι πάρα πολλές φορές έχει τονισθεί από εμάς είναι λάβρος. Προσέτρεξε να προκαταλάβει ζητήματα, να χαρακτηρίσει...
>ΔΗΜ.: Χρησιμοποιώντας πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, όταν μιλάς για στάση των ενόπλων δυνάμεων και προσπάθεια κατάληψης της καρδιάς της δημοκρατίας, υπάρχει πρόβλημα.
ΚΥΡ.: Θα πρέπει να πω ότι έχει και μία ιδιότητα με την έννοια την επαγγελματική, είναι νομικός, άρα δηλαδή...
>ΔΗΜ.: γνωρίζει την βαρύτητα των όρων που χρησιμοποιεί
ΚΥΡ.:... Αρα λοιπόν δεν ήταν τυχαίο όλο αυτό και είχε μια σκοπιμότητα την οποία αντιλαμβανόμαστε όλοι. Περιμέναμε από 8 προς 9 του Οκτώβρη να υπάρξει μια δημόσια θέση έστω και μια συγνώμη προς τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας για να κλείσει αυτή η πληγή που ανοίχθηκε και παραμένει ανοιχτή τόσο χρονικό διάστημα και αντίθετα ο κύριος Φλωρίδης συνέχισε και συνεχίζει να ρίχνει αλάτι, δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως, όπως και σήμερα είδατε απέφυγε να πάρει μία θέση αναμένοντας τι; Είναι γνωστό πλέον, άλλωστε και οι καταθέσεις είναι παρόμοιες, δεν υπήρξε το παραμικρό, μια ειρηνική δημοκρατική διαμαρτυρία των αστυνομικών υπηρεσιών και λιμενικών την κατέληξαν με βία και όχι μόνο αυτό, στη συνέχεια είδαμε και τις παρεμβάσεις και σε άλλα ζητήματα.
>ΔΗΜ.: Εκτιμάτε ότι και το πόρισμα για τους αστυνομικούς υπαλλήλους θα κινηθεί περίπου στο ίδιο πνεύμα με αυτό της πυροσβεστικής;
ΚΥΡ.: Μα δεν μπορεί να είναι διαφορετικό, όσο και να γνωρίζω τις πιέσεις που δέχεται ο συνάδελφος που έχει αναλάβει την περάτωση αυτής της διοικητικής υπηρεσιακής... διοικητικής εξέτασης. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει και ο ίδιος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απονέμει δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει αυτό, αλλά πιστεύω η συνέχεια θα είναι πολύ οδυνηρή για τον κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης αλλά και για τους επικεφαλείς. Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς μια συνέχεια.
Πηγή: skai.gr