Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος

> ΔΗΜ.: Πολλοί έχουν νοικιάσει σπίτια χωρίς όμως να φτιάξουν συμβόλαιο, διότι έτσι το ήθελε ο ιδιοκτήτης. Αυτοί οι άνθρωποι πως θα πάρουμε φοιτητικό επίδομα;
ΚΑΝ.: Οι τρόποι είναι δυο. Ο πρώτος τρόπος είναι να κάνουν συμβόλαιο μέχρι 31 Μάρτη, γιατί η προθεσμία για το φοιτητικό επίδομα δεν λήγει τώρα, άρχισε πριν από λίγες μέρες το φοιτητικό επίδομα, το έχουν πάρει γύρω στα τέσσερις χιλιάδες άτομα και συνεχίζεται μέχρι 31 Μάρτη. Αν ο ιδιοκτήτης του ακίνητου αρνηθεί να τους υπογράψει συμβόλαιο, τότε εμείς της εφορίας θα δεχθούμε μια υπεύθυνη δήλωση φοιτητή που να λέει ότι μένω στο σπίτι τάδε, με αυτόν τον ιδιοκτήτη, πληρώνω αυτά τα λεφτά και θα του δώσουμε το φοιτητικό επίδομα. Από εκεί και πέρα θα έρθουμε εμείς σε επαφή πια με τον ιδιοκτήτη να συζητήσουμε μαζί του και να του εξηγήσουμε πως πρέπει να είναι εντάξει απέναντι στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Ο φοιτητής το δικαιούται το φοιτητικό επίδομα, είναι ένα δικαίωμα, το οποίο δεν μπορεί να αφαιρεθεί επειδή κάποιος τρίτος δεν είναι συμβατικός στις υποχρεώσεις του. Η γνώμη μου όμως είναι να μην καταφύγουμε ακόμα αυτή τη στιγμή, να μην είναι πρώτη λύση μας οι βεβαιώσεις, η πρώτη λύση να είναι η όχληση να υπογράψουμε συμβόλαιο διότι έχουμε προθεσμίες.
> ΔΗΜ.: Αν κάποιος σπουδάζει στην Χαλκίδα και μένει στην Αθήνα, το δικαιούται;
ΚΑΝ.: Αν δεν έχει νοικιάσει σπίτι στην Χαλκίδα δεν το δικαιούται, διότι αυτό είναι στεγαστικό επίδομα, δηλαδή έχει σχέση με την ενοικίαση σπιτιού. Αν πηγαινοέρχεται κάθε μέρα από την Αθήνα στη Χαλκίδα, δεν το δικαιούται.
> Για τους Βορειοηπειρώτες
«Υπάρχει ένα πρόβλημα -που δυστυχώς προέκυψε την τελευταία στιγμή από κάποια διόρθωση που έγινε στο νόμο-, με τους Βορειοηπειρώτες. Πιστεύω ότι δε θα μπορέσουν τώρα να πάρουν το επίδομα αυτή τη στιγμή, πρέπει να γίνει μια διόρθωση του νόμου, όταν αρχίσει να ξαναλειτουργεί η Βουλή και θα το πάρουν. Η γνώμη μου είναι ότι δε θα το χάσουν φέτος, δηλαδή την περίοδο αυτή αλλά εκτιμώ ότι δε θα μπορέσουν να το πάρουν μέχρι 31 Μάρτη. Οι Βορειοηπειρώτες φοιτητές είναι 28 στην Ελλάδα, δε χρειάζεται δηλαδή για 28 ανθρώπους να δημιουργούμε θέμα».
Πηγή: skai.gr