Κίνδυνο στη λειτουργία της ΕΤΑ «βλέπει» ο γ.γ του υπ. Ανάπτυξης

Να προκαταλάβει την αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει εάν είναι παράνομη η μεταβίβαση των Αλυκών Αναβύσσου, στην εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κωνσταντίνος Μποτόπουλος προειδοποίησε σήμερα για χιονοστιβάδα ενστάσεων, σε περίπτωση που κριθεί παράνομη η μεταβίβαση ενώ μίλησε και για τον κίνδυνο λειτουργίας της εταιρίας. Τόνισε μάλιστα, την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νόμου που θα επαναπροσδιορίζει τον τρόπο αξιοποίησης από την ΕΤΑ της τουριστικής περιουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία έκταση - πραγματικό «φιλέτο», την οποία η κυβέρνηση επεχείρησε να μεταβιβάσει στην ΕΤΑ για τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών, παρά το γεγονός ότι είναι περιοχή αρχαιολογικής σημασίας και προστατευόμενου φυσικού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την εισήγηση της συμβούλου, Μαρίας Καραμανώφ, η διάθεση της έκτασης πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφάνειας και αντικειμενικότητας και όχι με την απευθείας - δια του νόμου - προικοδότηση κερδοσκοπικής ιδιωτικής επιχείρησης, όπως είναι τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν προσφυγές κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της μεταβίβασης κρατικών ιδιοκτησιών από τον ΕΟΤ στην ΕΤΑ.
Πηγή: skai.gr