Κλείσιμο

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν περιφέρειες, νομαρχίες και δήμοι με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλώνονται -σύμφωνα με την ΕΜΥ- έως και το Σάββατο.
Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, οι ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, αλλά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
Λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, κλειστό είναι το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, της επαρχιακής οδού Λαγκαδά- Ρεντίνας,στην προέκταση της Εγνατίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, καθώς και στην εθνική οδό Κοζάνης - Βέροιας στην ορεινή διάβαση της Καστανιάς.
Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στην εθνική Τρίπολης -Καλαμάτας στο ύψος του Καλογερικό, καθώς δυο νταλίκες δίπλωσαν στο οδόστρωμα εξαιτίας της ολισθηρότητας.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στο Ιόνιο.
Πηγή: skai.gr