Κύμα κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ελλάδα

Στο βορειανατολικό Αιγαίο πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί έντασης 7 μποφόρ και δεν γίνονται τα θαλάσσια δρομολόγια προς τον Πρίνο Θάσου από Καβάλα και αντίστροφα. Έγιναν μόνο δύο δρομολόγια με φέρι από το λιμένα Θάσου προς Κεραμωτή Νέστου. Επίσης από το λιμάνι της Καβάλας δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια μεγάλων σκαφών προς τα νησιά του Αιγαίου.
Χιόνια έπεσαν στα ορεινά των Σερρών, της Δράμας, στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού (Δράμα) στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Τα εθνικά οδικά δίκτυα προς Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Δράμα είναι ανοικτά ενώ τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στις ορεινές περιοχές.
Όλες οι υπηρεσίες των νομαρχιών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τυχόν θα προκαλέσει η κακοκαιρία.
Στον εθνικό δρόμο Αμφίπολης Σερρών- Καβάλας λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος συγκρούστηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα και τραυματίσθηκαν οι οδηγοί κι ένας επιβάτης, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας.
Τέλος, στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας πλημμύρισαν από τα βρόχινα νερά μεγάλες καλλιεργημένες εκτάσεις. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας και εκατοντάδες άτομα εγκλωβίστηκαν για ώρες στον ορεινό δρόμο Νευροκοπίου- Βώλακα. Το γκρέιντερ της Νομαρχίας Δράμας που άνοιγε τον δρόμο προς το Φαλακρό καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και ακινητοποιήθηκε.
Πηγή: skai.gr