Κλείσιμο

Τα παράσημα του Φοίνικος απένειμε ο Κ. Στεφανόπουλος

Ο Ταξιάρχης του Φοίνικος απονέμεται στον Κωνσταντίνο Σέκερη, καθηγητή Βιοχημίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τον Χρυσό Σταυρό Τιμής τιμάται ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, ο αρχαιολόγος Ιωάννης Σακελλαράκης, και ο Δημήτριος Αγραφιώτης, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας.
Ο Χρυσός Σταυρός του Φοίνικος απονέμεται στους Δημήτριο Ζάνα, ιδρυτή και πρόεδρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνος, Γεώργιο Σκούρα, δημοσιογράφο, Ιωάννη Ανοικτομάτη, Κυβερνήτη της Πολιτείας της Βορείου Επαρχίας της Αυστραλίας και στην Λίνα Λαλάντη-Έμκραϊ, διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα του τσέμπαλο και ιδρύτρια του Αγγλικού Φεστιβάλ Μπαχ της Οξφόρδης.
Ο Αργυρός Σταυρός του Φοίνικος απονέμεται στον Λυκούργο Αγγελόπουλο, πρωτοψάλτη και ιδρυτή της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας και στην Αλίκη Τελλόγλου, δωρήτρια Συλλογής Πινάκων στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης.
Στον Χανς Έν- λε-στρολ, Σουηδό φιλέλληνα και εκπρόσωπο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο στην Πάτρα και στην Ρενέ Ρίχτερ, ομότιμο καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Νικαίας, απονέμεται ο Χρυσός Σταυρός Τιμής.
Τέλος, στον Αμερικανό Τζορτζ Σέιμουρ Μπίσελ, δωρητή της Βιβλιοθήκης και πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, απονέμεται ο Αργυρός Σταυρός του Φοίνικος.
Πηγή: skai.gr