Απολογία 13χρονου για Άλεξ

Με την απολογία του ανήλικου Αλβανού ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, Μιχαλάκη Γεωργίου συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιών των πέντε ανήλικων αγοριών που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια.

Ο 13χρονος Αλβανός προσήλθε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του ανακριτή, συνοδευόμενος από τους δύο συνηγόρους του, τη μητέρα του και τη μεγάλη του αδελφή.

Επί σχεδόν τρεισήμισι ώρες απαντούσε στα ερωτήματα του ανακριτή για το τι συνέβη το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου του 2006 και οδήγησε στην "εξαφάνιση" του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι.

Ο ανήλικος Αλβανός παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στο φραστικό επεισόδιο και στην επίθεση που δέχθηκε ο Άλεξ στην πλατεία Ελιάς της Βέροιας, καθώς επίσης στην καταδίωξη του άτυχου παιδιού από την παρέα των πέντε αγοριών έως την πλατεία Δημαρχείου, όπου βάσει του κατηγορητηρίου οι φερόμενοι ως δράστες επιτέθηκαν θανάσιμα το θύμα τους.

Ωστόσο, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία, λέγοντας ότι παρακολουθούσε απλά το επεισόδιο ενώ ρόλο απλού παρατηρητή είχε και σε ό,τι αφορά την μετέπειτα μεταφορά του άψυχου σώματος του 11χρονου στο ρέμα Μπαρμπούτα της Βέροιας.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών Ζαχαρία Μουράτη, αφού πρόκειται για ανήλικο.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός του Δημήτρης Σωτηρούδης επεσήμανε ότι ο εντολέας του δεν αναίρεσε τις προανακριτικές του καταθέσεις.

Υπογράμμισε δε ότι το ανήλικο αγόρι δεν είχε καμία συμμετοχή στην ανθρωποκτονία. "Ήταν παρών στον καβγά αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή σ’ αυτόν" δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δέχεται μόνο τη συνέργια στο έτερο αδίκημα που τον βαρύνει, αυτό της περιύβρισης νεκρού.

Από την πλευρά της η μητέρα του μικρού Αλβανού σημείωσε: "Δεν αλλάξαμε τίποτα. Ζήτησα από το παιδί μου να πει μόνο την αλήθεια".

Στο μεταξύ την Παρασκευή το πρωί θα ακολουθήσει η απολογία του μικρότερου από τα δύο Ελληνόπουλα αδέλφια που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ τη Δευτέρα θα καταθέσει και ο μεγαλύτερος αδελφός.

Στη συνέχεια, ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε κατά αντιπαράσταση εξέταση τους εμπλεκόμενους ανήλικους.
Πηγή: skai.gr