Απολογούνται για την υπόθεση Άλεξ

Ανοίγει τη Δευτέρα, ο κύκλος των απολογιών των πέντε ανήλικων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια. Πρώτος θα απολογηθεί ο 13χρονος Βορειοηπειρώτης.

Η ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, με τις απολογίες των ανήλικων στον ειδικό εφέτη ανακριτή Θεσσαλονίκης, Μιχαλάκη Γεωργίου, μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά από απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη Τρίτη προσήλθε στο γραφείο του ανακριτή, ο 13χρονος, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, τον συνήγορό του και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, ο 13χρονος θα επιμείνει στην προανακριτική του κατάθεση, όταν είχε ομολογήσει ότι αυτός και η παρέα των άλλων τεσσάρων παιδιών σκότωσαν τον Άλεξ Μεσχισβίλι.

Προθεσμία να απολογηθούν έχουν πάρει ήδη  και οι άλλοι τέσσερις ανήλικοι. Οι απολογίες τους προσδιορίστηκαν για τις 20, 21, 22 και 23 Μαρτίου.

Μετά τον Βορειοηπειρώτη θα απολογηθεί ο 13χρονος Αλβανός και θα ακολουθήσει ο 12χρονος Ρουμάνος, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τα δυο ελληνόπουλα αδέλφια, 13 και 12 ετών.

Oι πέντε ανήλικοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, με ενδεχόμενο δόλο, που τελέστηκε από δράστες ανήλικους, καθώς και για περιύβριση νεκρού από κοινού.

Ποινικές διώξεις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ασκήθηκαν και σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες από τον ειδικό εφέτη ανακριτή μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των παιδιών.
Πηγή: skai.gr