Μεγάλο κύκλωμα που εισήγαγε όπλα από την Αλβανία διέλυσε η Αστυνομία

Κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε παράνομα όπλα από την Αλβανία εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Κρήτη, με την βοήθεια του Λιμενικού.

Έως τώρα έχουν συλληφθεί έξι άτομα ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί για ακόμα δέκα, πέντε αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι Αρχές σταμάτησαν χθες στα Χανιά φορτηγό που μετέφερε τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες, περισσότερα από 122.500 φυσίγγια, τέσσερα κλείστρα και δύο εξωλκείς. Σε σπίτια εμπλεκόμενων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολλά κινητά τηλέφωνα και κάρτες σύνδεσης.

Οι Αρχές εικάζουν ότι από τον Νοέμβριο του 2018 η σπείρα είχε εισαγάγει τέσσερα φορτία οπλισμού άγνωστου όγκου και περιεχομένου.

Η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από δύο πυρήνες. Ο πρώτος δρούσε στην Κρήτη, λάμβανε τις παραγγελίες επίδοξων αγοραστών και έστελνε τα αιτήματα σε πυρήνα που είχε ως έδρα την Αλβανία.

Η αλβανική πλευρά, που είχε ξεχωριστή δομή, συγκέντρωνε τα πολεμοφόδια και είτε τα παρέδιδε σε μέλος του πυρήνα Κρήτης που περνούσε τα σύνορα είτε τα άφηνε σε προσυμφωνημένα σημεία παραλαβής, κυρίως βοσκοτόπους στην Ήπειρο.


Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Το υλικό κρυβόταν σε φορτηγό με τριφύλλι. Ο μεταφορέας οδηγούσε έως ένα από τα δύο «υποκαταστήματα» της οργάνωσης, στην Εορδαία Πτολεμαΐδας και την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όπου το εμπόρευμα αποθηκευόταν προσωρινά σε κτηνοτροφικές μονάδες ή αποθήκες.

Μετέπειτα τα όπλα προωθούνταν οδικώς έως τον Πειραιά και τέλος μεταφέρονταν ακτοπλοϊκώς έως το λιμάνι της Σούδας.

Δύο μέλη της ομάδας ήταν επιφορτισμένα με την πληρωμή του αλβανικού πυρήνα, είτε με μετρητά είτε με τραπεζικό έμβασμα.

Πηγή: skai.gr