Νέα Ιωνία: Αναζητούν τη μητέρα του βρέφους.Τι είπε ο 19χρονος που το βρήκε

Σε αναζήτηση της μητέρας του βρέφους που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία έχουν επιδοθεί οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Μοναδικό στοιχείο των αστυνομικών, το κλιπ στον ομφάλιο λώρο του βρέφους, με τις έρευνες τους να έχουν στραφεί στα δημόσια νοσοκομεία για μητέρες που γέννησαν την τελευταία εβδομάδα.

Επιπλέον, έχουν συλλέξει στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από την πολυκατοικία της οδού Ακροπόλεως, καθώς εικάζουν ότι η μητέρα είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Θεωρείται μάλιστα ότι είναι Ελληνίδα η οποία, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αποφάσισε να το εγκαταλείψει λίγες μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του.

Το παιδί εντόπισε την Τετάρτη, τυλιγμένο μέσα σε μία πετσέτα θαλάσσης, μέσα στο καροτσάκι του μάρκετ ένας φοιτητής που μένει στην πολυκατοικία και το άκουσε να κλαίει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης περιέγραψε τη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή του το περιστατικό.

Όπως αναφέρει, ήταν ξύπνιος στις 4 τα χαράματα όταν άκουσε από το μπαλκόνι του το μωρό να κλαίει, νομίζοντας στην αρχή ότι επρόκειτο για κάποιο ζώο που γεννούσε εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο το κλάμα συνεχιζόταν και αποφάσισε να κατεβεί στην είσοδο και να δει τι συμβαίνει.

Παρομοίασε το κλάμα του μωρού με σειρήνα και θυμάται ότι ήταν σοκαρισμένος τις πρώτες στιγμές που το αντίκρισε, σημειώνοντας ότι το μωρό ήταν περιποιημένο, φορώντας το φορμάκι του και φαινόταν σε καλή κατάσταση.

Αμέσως ειδοποίησε τους γονείς του, οι οποίοι κατέβηκαν στην είσοδο και πήραν αγκαλιά το μωρό για να το ηρεμήσουν και κατόπιν κάλεσε το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ σε 10 λεπτά είχαν καταφτάσει στο σημείο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ένας εκ των αστυνομικών μάλιστα βούρκωσε στη θέα του ανυπεράσπιστου βρέφους.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο 19χρονος Παναγιώτης δήλωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη και είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί κανείς.