Απαλλακτική πρόταση για στελέχη της Χρυσής Αυγής λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την επίθεση στο χώρο "Συνεργείο", η οποία αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας 

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, όλοι οι εμπλεκόμενοι (μεταξύ αυτών ο ευρωβουλευτής της Χρυσής αυγής Γιάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος) πρέπει να κηρυχθούν αθώοι, λόγω των προβλέψεων του νέου Ποινικού Κωδικα.

Όπως ανέλυσε η εισαγγελέας, αδικήματα όπως η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας έχουν πλέον καταργηθεί υπό το πρίσμα των διατάξεων του νέου Ποινικού Κωδικα και έτσι η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της απλής φθοράς, για την οποία όμως θα απαιτούνταν να έχει ασκηθεί μήνυση. 

Αναφορικά με την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, η εισαγγελέας ανέφερε: " Θα πρέπει να εξετάσουμε αν πράγματι οι βλάβες ηταν επικίνδυνες. Ο πολιτικώς ενάγων αρνήθηκε την εξέτασή του από ιατροδικαστή και δεν προσκομίστηκε ποτέ σχετική ιατρική βεβαίωση. Αναγκαστικά θα βασιστούμε στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίες ειναι αντιφατικές και δεν δείχνουν το μέγεθος των βλαβών. Ο ίδιος μίλησε για 15 άτομα που τον χτυπούσαν αλλά δεν έχουμε άλλη κατάθεση σχετική, δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βλάβη του παθόντα δεν φέρει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης και για αυτό θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή σωματική που «ένεκα της απειλούμενης ποινής έχει παύσει υφ’ορων».

Η δική συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων

Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός