Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην 84η ΔΕΘ - Προσαγωγές 33 ατόμων

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια και οι πορείες σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από συνδικάτα και συλλογικότητες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ καθώς και Μακεδονικά Σωματεία που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών, διοργανώδσαν συλλαλητήρια στο ’γαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην Καμάρα είχε προγραμματιστεί το συλλαλητήριο των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που βρίσκεται σε εξέλιξη

Από το μεσημέρι είχε τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός, καθώς και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

Η αστυνομία είχε επιστρατεύσει περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς με τη συνδρομή 11 διμοιριών από την Αθήνα. (6 των ΜΑΤ και 5 των ΥΜΕΤ).