Τζιχαντιστής κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται εδώ και τρεις εβδομάδες, ένας 22χρονος Σύρος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο 22χρονος Αμπτουλαζίζ Κ. φέρεται να ήταν μέλος ομάδας που πραγματοποιούσε βομβιστικές επιθέσεις κατά συμμαχικών δυνάμεων χρησιμοποιώντας Drones.

Ο 22χρονος, συγκαταλέγεται στους επτά κατηγορούμενους τζιχαντιστές που όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνελήφθησαν στη χώρα μας κατά την διετία 2017-2019.

Γεννήθηκε στη Συρία και το 2014 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Γερμανία ενώ ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην γενέτειρα του για να ενταχθεί στους κόλπους του ISIS.

Στις αρχές Αυγούστου και ενώ κρατούταν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και έτσι μετήχθη από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε παραμείνει για μήνες στα κρατητήρια του «Αλλοδαπών» περιμένοντας την απέλαση του.

Μάλιστα στο εν λόγω διάστημα είχε αποπειραθεί δύο φορές να αυτοκτονήσει ενώ νοσηλεύθηκε προσωρινά στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Σε Έλληνες αξιωματούχους που τον ανέκριναν παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος του χαλιφάτου.

Ισχυρίστηκε εντούτοις ότι εννέα μήνες μετά την ένταξη του προσπάθησε να αποχωρήσει εξαιτίας των «λανθασμένων αντιλήψεων» της οργάνωσης.

Συνελήφθη και φυλακίστηκε από στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τρεις μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, κατάφερε να φτάσει στην Τουρκία κι έπειτα στην Χίο.

Στις έρευνες για την υπόθεση του 22χρονου συμμετείχαν η Αντιτρομοκρατική, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και η CIA.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ