Δεν θα γίνουν τελικά αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού

Δεν θα εφαρμοστούν τελικά αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει αναστολή των σχεδιαζόμενων αυξήσεων, που κανονικά ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ σε δύο φάσεις, στις αρχές Ιουλίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

Με βάση τον προηγούμενο σχεδιασμό, που ακυρώθηκε, τα διόδια για επιβατικά ΙΧ θα αυξάνονταν κατά 20 λεπτά, στα 3,00 ευρώ, την 1η Ιουλίου και περαιτέρω στα 3,30 ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2020.

Συνεπώς οι τιμές θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. Το αντίτιμο είναι 2,80 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά εμπορικά οχήματα και αυτοκίνητα με μικρό τροχόσπιτο, και 1,40 ευρώ για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Μικρά και μεσαία φορτηγά συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 2,70 μέτρων με δύο ή τρεις άξονες και μεγάλα λεωφορεία άνω των 15 θέσεων θα συνεχίσουν να καταβάλλουν 7,10 ευρώ.

Τετραξονικά μεγάλα φορτηγά που υπερβαίνουν τα 2,7 μέτρα σε ύψος χρεώνονται 11,30 ευρώ.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι τιμές παραμένουν στάσιμες επί 13 χρόνια, παρά την αύξηση του πληθωρισμού. Οι τιμές είναι επίσης κάτω από το όριο που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ'όλα, το καλό του πολίτη». 

 
Πηγή: skai.gr