Ασπρόπυργος: Αυτοψία του ΣΚΑΪ στον υποψήφιο διάδοχο των φυλακών Κορυδαλλού

Αυτοψία στην παλιά NATOϊκή στρατιωτική βάση στον Ασπρόπυργο, όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει τις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποίησε η ΣΚΑΪ.

Το οικόπεδο έχει έκταση 93 στρέμματα και βρίσκεται σε ορεινή θέση.

Τα στρατιωτικά κτήρια φέρουν ορατά σημάδια παλαιότητας και εγκατάλειψης. Δεν δίνουν την εικόνα πως είναι κατάλληλα για την στέγαση ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος, ειδικά εάν θα περιλαμβάνει υψηλή τεχνολογία για την τήρηση της ασφάλειας.

Πρέπει να κατασκευαστεί περίφραξη μεγάλου ύψους.



Ένα ακόμα ζήτημα είναι ότι τμήμα του οικοπέδου καταλαμβάνεται από παλιές υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών και οπλισμού, οι οποίες έχουν ενισχυμένα τοιχώματα και δυσκολεύουν την θεμελίωση καινούργιων κτηρίων.




Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως οι υφιστάμενες δομές στον Ασπρόπυργο θα πρέπει να κατεδαφιστούν και να αντικατασταθούν από νεόδμητες εγκαταστάσεις.

Εκτίμησε ότι με τους ρυθμούς λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου το έργο, εάν προχωρήσει, θα ολοκληρωθεί σε βάθος ετών, ενδεχομένως μετά την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης.

Τόνισε ωστόσο πως η μεταφορά είναι σημαντική, ειδικά για τους κατοίκους του Κορυδαλλού, οι οποίοι ζητούν επί χρόνια την απομάκρυνση των φυλακών.




Πηγή: skai.gr