Αλμυρός: Πώς έχασε τη ζωή της η 13χρονη.Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η τραγωδία που σημειώθηκε στον Αλμυρό Βόλου, με μια 13χρονη να χάνει τη ζωή της η οποία διασκέδαζε σε λούνα παρκ.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν η άτυχη νεαρή έπεσε από το παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Στο σημείο βρίσκονταν πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους πολλά παιδιά που είδαν μπροστά στα μάτια τους το τραγικό συμβάν.

Η άτυχη 13χρονη βρισκόταν μαζί με άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ. Κάποια στιγμή, όμως, εκσφενδονίστηκε, πέφτοντας από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την 13χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Δυστυχώς, όμως, οι προσπάθειες των γιατρών δε στάθηκαν ικανές να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το συγκεκριμένο παιχνίδι του λούνα παρκ, δε διαθέτει ζώνες ασφαλείας και όσοι ανεβαίνουν, ασφαλίζονται με μία μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών, η 13χρονη έφυγε πάνω από τη μεταλλική μπάρα και προσγειώθηκε στη μεταλλική βάση διπλανού παιχνιδιού του λούνα παρκ.

Μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, κατέθεσε ότι κατά την τελευταία περιστροφή, το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, με τόση ένταση που φαινόταν σαν να έχει χαθεί ο έλεγχος.

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Μεταξύ άλλων, διερευνάται αν αυτό οφείλεται στη συνήθη λειτουργία του παιχνιδιού ή αν πρόκειται για πιθανή βλάβη του παιχνιδιού.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μια σύλληψη για την ανείπωτη τραγωδία. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, η οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελία και σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews, η 73χρονη συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του, σε βαθμό κακουργήματος,

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα, καθώς και αν είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο,

Η 13χρονη έχασε τη ζωή της καθώς είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, «Παρά τις προσπάθειες- έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος- δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Πηγή: skai.gr