Λέσβος: Προβληματισμός για το που θα φιλοξενηθούν οι 547 μετανάστες (video)

Μια από τις μαζικότερες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων μετά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης το 2015 πραγματοποιήθηκε χθες στη Λέσβο. 

Συγκεκριμένα χθες  απόγευμα στην περιοχή Σκάλα Συκαμινίας, 547 άνθρωποι έφτασαν στις ακτές του νησιού πλέοντας με 13 βάρκες από τα τουρκικά παράλια.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015 – 2016.

Όλοι αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας το οποίο στην κυριολεξία ασφυκτιά, αφού εκεί βρίσκονται περίπου 10.000 μετανάστες.

Η μαζική αποβίβαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές οι οποίες βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση.

Παράλληλα προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το που θα μπορέσει να φιλοξενηθεί ο όγκος των μεταναστών καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο ΚΥΤ Μόριας περισσότεροι από 90 άνθρωποι με τους υπόλοιπους 467 να παραμένουν σε προσωρινά καμπ στην περιοχή Σκάλα μέχρι να βρεθεί οριστικός χώρος φιλοξενίας τους.