ΕΛΑΣ: Προς δημιουργία ομάδων συλλήψεων λόγω Εξαρχείων;

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ομάδων συλλήψεων εξετάζει η ηγεσία της αστυνομίας, καθώς όπως έχει αποδείξει η εμπειρία, δεν είναι εύκολο για τους άνδρες των ΜΑΤ να προβαίνουν σε συλλήψεις την ώρα που δέχονται επίθεση από αντιεξουσιαστές σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ομάδες συλλήψεων θα απαρτίζονται από κοινές ομάδες αστυνομικών της ασφάλειας και της άμεσης δράσης, και θα «απελευθερώσουν» τα ΜΑΤ από αυτό το καθήκον.

Σημειώνεται ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην πλατεία Εξαρχείων στο κτίριο του Κ ΒΟΞ, το λεγόμενο «αρχηγείο» του Ρουβίκωνα, έγιναν επτά προσαγωγές, ενώ αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ρήγας, ΓΓ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ σημείωσε  ότι χρειάζεται ενίσχυση των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ. 

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην αποδέσμευση των καταλήψεων, αλλά και στην καρδιά του προβλήματος, που είναι το οργανωμένο έγκλημα στα Εξάρχεια.
Πηγή: skai.gr