Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ σε 4 υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις εκκένωσης σε 4 κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν 3 άτομα.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός. Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη..

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της ’μεσης Δράσης και της Ασφάλειας. 

Σχέδιο της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των καταλήψεων

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά των ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια εμφανίζεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνεπικουρούμενα από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας έχουν πραγματοποιήσει ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ επιχειρήσεις «σκούπα» στην πλατεία και τα πέριξ στενά.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», σκοπός του σχεδίου, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι αφενός να πληγούν τα κυκλώματα των –κυρίως– αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών και ταυτόχρονα να μονιμοποιηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. 

Συνολικά, στα Εξάρχεια υπάρχουν σήμερα 23 κτίρια υπό κατάληψη στα 12 από τα οποία διαμένουν πρόσφυγες, ενώ τα 11 έχουν καταληφθεί από ομάδες αναρχικών. Γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης των ήδη υφιστάμενων δομών φιλοξενίας μεταναστών, ούτως ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν όσους αλλοδαπούς απομακρυνθούν από τις καταλήψεις.



Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ